Zoom Image

Nederland 1000 Gulden 1972 Spinoza

NVMH:155-1
€ 495,00
€ 450,00
Kwaliteit
Zeer Fraai
Beschrijving

Nederland 1000 Gulden 1972 Spinoza.
NVMH:155-1
Plomp:PL128
Het op een na laatste 1000 Guldenbiljet uit de Nederlandse geschiedenis. 
Met op de voorzijde Benedictus de Spinoza of Baruch Spinoza (1632-1677) , een Nederlandse filosoof, lenzenslijper, politiek denker, Bijbelonderzoeker, taalkundige en wiskundige uit de vroege verlichting.
Hij was van Sefardisch-Joodse afkomst.
Dit biljet kwam echter niet veel voor in het betalingsverkeer.
Nu te koop voor een geïnteresseerde koper.

Vb-foto
Zie scans voor meer details.
Voor vragen stuur ons gerust een bericht.

 

Land
Nederland
Bankbiljet waarde
1000 Gulden

Blog

Willem 1 en zijn muntslag


Anders dan je misschien zou verwachten is koning Willem I niet de eerste koning van Nederland. Dat was Lodewijk Napoleon. Dit jongere broertje van Napoleon Bonaparte werd tot koning van Holland gekroond door de dictator pur sang. Lodewijk Napoleon moest het hart van de Nederlanders nog winnen. Na eeuwen een republiek te zijn geweest werden ze ineens een monarchie.

Lees meer...

De Romeinse tijd en zijn muntslag

Iedereen heeft een eigen beeld van Het Romeinse Rijk. Misschien bij u bekend vanwege de nog steeds bestaande aquaducten, de gladiatoren in de arena, de films over de Romeinen met hun keizers, de wapens en wapenrustingen of misschien de grote handel drijving? Maar waar begon het nou allemaal eigenlijk?

Lees meer...

(Vloer) beleggen met munten?


Dat nam deze liefhebber van oud geld wel heel letterlijk, toen deze verzamelaar hoorde dat het ook mogelijk was om je eigen toiletvloer te beleggen met oude stuivers van de guldentijd.  (Wilt u ook zo’n vloer maken? Lees onderaan de uitgebreide versie hoe u ook een vloer kunt beleggen met munten).

Lees meer...

Contact

Betaal veilig met

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe collecties en aanbiedingen.Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.