Gratis verzending vanaf 75 euro binnen NL*
Vertrouwd en ervaren
Verzamel leuke extra's bij uw aankopen


Nog geen producten in uw winkelwagen.

Zoom Image

Nederland 1000 Gulden 1972 Spinoza

NVMH:155-1
€ 495,00
€ 450,00
Kwaliteit
Zeer Fraai-
Beschrijving

Nederland 1000 Gulden 1972 Spinoza.
NVMH:155-1
Plomp:PL128
Het op een na laatste 1000 Guldenbiljet uit de Nederlandse geschiedenis. 
Met op de voorzijde Benedictus de Spinoza of Baruch Spinoza (1632-1677) , een Nederlandse filosoof, lenzenslijper, politiek denker, Bijbelonderzoeker, taalkundige en wiskundige uit de vroege verlichting.
Hij was van Sefardisch-Joodse afkomst.
Dit biljet kwam echter niet veel voor in het betalingsverkeer.
Nu te koop voor een geïnteresseerde koper.

Vb-foto
Zie scans voor meer details.
Voor vragen stuur ons gerust een bericht.

 

Land
Nederland
Bankbiljet waarde
1000 Gulden

Blogs over munten en bankbiljetten

De zilveren Juliana gulden

Zilveren Juliana guldens zijn een populaire verzamelobject en een belangrijk onderdeel van de Nederlandse muntgeschiedenis. De Juliana gulden werd geïntroduceerd na de troonswisseling in 1948, toen koningin Juliana de troon besteeg. In 1954 kwam de eerste zilveren gulden van koningin Juliana uit.      In deze blog ontdekt u meer over de zilveren gulden. 

Lees meer...

100 gulden biljet Snip

In maart 1974 is de zaak niet veel gevorderd. Er bestaat overeenstemming dat er aparte ontwerpen voor de hele serie guldenbiljetten moeten komen, maar alleen het ontwerp voor de coupure van 100 gulden zal in dit stadium uitgewerkt worden. In december 1974 is de eerste fase van de totaal-vormgeving van de hele serie afgerond. Eén waarde zal nu worden klaargemaakt voor de 1e druk.  

Lees meer...

1000 Gulden biljet Spinoza

Het duizend gulden biljet Spinoza is een bijzonder stukje geldgeschiedenis uit Nederland. Het biljet werd uitgegeven in 1973 en was het hoogste bankbiljet dat ooit in Nederland werd gedrukt. Het bijzondere aan dit biljet is niet alleen de waarde ervan, maar ook het portet op de voorzijde van het biljet: de filosoof Baruch Spinoza. In deze blog gaan we dieper in op het duizend guldenbiljet Spinoza en zijn context.

Lees meer...

Contact

  • David-Coin
  • Nederland
  • Youtube
  • Facebook

Betaal veilig met

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe collecties en aanbiedingen.Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.