Gratis verzending vanaf 75 euro binnen NL*
Vertrouwd en ervaren
Verzamel leuke extra's bij uw aankopen


Nog geen producten in uw winkelwagen.

Veelgestelde vragen

-Vanaf welk bedrag worden mijn items gratis verzonden?

Binnen Nederland is dat bedrag 75 euro (Uitgezonderd edelmetaal).
Bij verzendingen naar het buitenland is er geen gratis verzending.


-Worden mijn aangekochte items verzekerd verzonden?

Bij het afrekenen kunt u kiezen of u uw zending met de gewone post wilt laten verzenden
of voor aangetekende/verzekerde zending. Daarnaast worden uw items goed verpakt verzonden.

 

-Ik heb mijn bestelling betaald, maar ik wil nog een item toevoegen aan mijn zending. Is dit mogelijk?

Dat is mogelijk, mits de zending nog niet weg is. In dit geval raden wij u aan om zsm telefonisch (06-81285467) contact op te nemen.
Of eventueel per mail ''

 

-Ik wil mijn collectie Munten/bankbiljetten verkopen. Is dit bij jullie mogelijk?

Jazeker, wij kopen zowel collecties munten en bankbiljetten in, als (een aantal) losse munten.
Neem hiervoor vrijblijvend contact op.
Telefonisch:06-81285467
Mail:
Taxatie bij ons op kantoor is gratis.


-Ik zoek items die niet op jullie website staan. Kan ik deze bij jullie bestellen?

Afhankelijk van de items die u zoekt, kunnen wij sommige munten en bankbiljetten bestellen. Neem hiervoor vrijblijvend contact op per mail naar  met de specificaties van de items die u zoekt inclusief aantallen. Nadat u ons een mail heeft gestuurd zullen wij u vrijblijvend een offerte sturen. Daarna horen wij graag binnen 3 dagen of u deze bestelling wil doorvoeren.



 -Wat betekenen de volgende kwaliteiten die bij producten worden vermeld?

Kwaliteiten voor munten:

Goed:

De munt is nog langer in omloop geweest en daardoor zeer sterk afgesleten. Jaarsoort en muntsoort zijn veelal nog te achterhalen.

Zeer goed:

De munt is zeer lang in omloop geweest en sterk afgesleten, vooral bij de hoger liggende delen zoals de haren en de leeuw. Gedeelten van de tekst kunnen slechts leesbaar zijn.

Fraai:

De munt is redelijk lang in omloop geweest en vertoond daarom ook meerdere en grotere slijtageplekken. De fijnere details zijn vrijwel niet meer zichtbaar.

Zeer Fraai:

De munt is lang in omloop geweest en vertoond slijtage op de hoger liggende delen. De oorspronkelijke FDC-glans is verdwenen. Alle details zijn nog duidelijk zichtbaar, maar niet scherp. 

Prachtig:

De munt is maar kort in omloop geweest en vertoond nauwelijks zichtbare sporen van slijtage.

UNC:

Als een munt de pers verlaat is zij FDC. Daarna valt zij in een emmer en wordt dan meestal onmiddellijk UNC. Door het vallen in en tijdens verder transport schuren de munten langs elkaar. waardoor lichte oppervlakkige beschadigingen ontstaan. In het Engels ook wel "Bagmarks" genoemd. Verder geldt voor een UNC munt dezelfde omschrijving als bij FDC. Vooral bij grotere munten kan het gebeuren dat door vallen e.d. hakjes en putjes ontstaan. Zijn dit soort beschadigingen gering dan valt de munt in de categorie UNC. UNC komt oorspronkelijk van het engelse woord "uncirculated" , ook wel ongecirculeerd. 

BU:

Bij Bu-munten wordt gebruik gemaakt van een betere kwaliteit rondellen (muntplaatjes) en worden de stempels speciaal bewerkt. Op de gravure wordt een lichte mat-tering aangebracht om het ontwerp beter tot zijn recht te laten komen. Een BU-munt is een normale circulatiemunt die nooit in omloop is gekomen, waardoor sporen van het productieproces eventueel zichtbaar zijn, maar beschadigingen door intensief gebruik komen niet voor. 

FDC:

De munt heeft de kwaliteit FDC op het moment dat de munt uit de pers komt en voordat zij in de vergaaremmer valt. Deze munten zijn onbeschadigd, vertonen geen enkel spoor van slijtage of andere gebreken. De munt is in perfecte kwaliteit. Ook heeft de munt een originele glans (matte ei-glans). Echter verdwijnt deze glans door het gebruik van de munt. Bewaart men de munt zorgvuldig, dan blijft de FDC glans bestaan en kan men blijven spreken van een munt met een FDC kwaliteit.

Prooflike:

Bij prooflike munten worden alleen de muntplaatjes gepolijst en de stempels worden met extra zorg behandeld. Per stempel worden meer munten geslagen dan bij proof munten. Soms is het moeilijk onderscheid te maken tussen een prooflike-munt en de eerste afslag van een nieuwe stempel op een toevallig mooi muntplaatje. Ook prooflike-munten zijn zeer kwetsbaar, het spiegelende oppervlak wordt gemakkelijk beschadigd.


Voor verdere vragen, neem gerust contact met ons op.

Mvg

David van Vugt

Blogs over munten en bankbiljetten

Beleggen in goud

Goud, het eeuwenoude symbool van rijkdom en stabiliteit, heeft altijd al een bijzondere aantrekkingskracht gehad op beleggers over de hele wereld. Als een waardevolle grondstof en een veilige haven in tijden van economische onzekerheid, biedt goud een unieke kans voor beleggers om hun portefeuille te diversifiëren en zich te beschermen tegen volatiliteit op de financiële markten. In deze blog zullen we de voordelen en verschillende manieren van beleggen in goud verkennen.

Lees meer...

50 guldenbiljet zonnebloem

In de wereld van bankbiljetten zijn er enkele ontwerpen die indruk maken en een blijvende indruk achterlaten. Een van die biljetten is het 50 Gulden Biljet Zonnebloem, een visueel prachtig en symbolisch rijk biljet dat zowel verzamelaars als kunstliefhebbers aantrekt. In deze blog duiken we dieper in de geschiedenis en het ontwerp van dit opvallende bankbiljet.

Lees meer...

250 gulden biljet vuurtoren

Het 250 guldenbiljet met de afbeelding van de vuurtoren is een van de meest iconische stukken geld uit de Nederlandse geschiedenis. Het biljet werd in 1985 geïntroduceerd ter ere van het 200-jarig bestaan van De Nederlandsche Bank en was destijds het hoogste bedrag dat op een Nederlands bankbiljet stond.

Lees meer...

Contact

  • David-Coin
  • Nederland
  • Youtube
  • Facebook

Betaal veilig met

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe collecties en aanbiedingen.



Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.