Nog geen producten in uw winkelwagen.

Veelgestelde vragen

-Vanaf welk bedrag worden mijn items gratis verzonden?

Binnen Nederland is dat bedrag 50 euro.
Bij verzendingen naar het buitenland is er geen gratis verzending.


-Worden mijn aangekochte items verzekerd verzonden?

Bij het afrekenen kunt u kiezen of u uw zending met de gewone post wilt laten verzenden
of voor aangetekende/verzekerde zending. Daarnaast worden uw items goed verpakt verzonden.

 

-Ik heb mijn bestelling betaald, maar ik wil nog een item toevoegen aan mijn zending. Is dit mogelijk?

Dat is mogelijk, mits de zending nog niet weg is. In dit geval raden wij u aan om zsm telefonisch (06-81285467) contact op te nemen.
Of eventueel per mail ''

 

-Ik wil mijn collectie Munten/bankbiljetten verkopen. Is dit bij jullie mogelijk?

Jazeker, wij kopen zowel collecties munten en bankbiljetten in, als (een aantal) losse munten.
Neem hiervoor vrijblijvend contact op.
Telefonisch:06-81285467
Mail:
Taxatie bij ons op kantoor is gratis.


-Ik zoek items die niet op jullie website staan. Kan ik deze bij jullie bestellen?

Afhankelijk van de items die u zoekt, kunnen wij sommige munten en bankbiljetten bestellen. Neem hiervoor vrijblijvend contact op per mail naar  met de specificaties van de items die u zoekt inclusief aantallen. Nadat u ons een mail heeft gestuurd zullen wij u vrijblijvend een offerte sturen. Daarna horen wij graag binnen 3 dagen of u deze bestelling wil doorvoeren. -Wat betekenen de volgende kwaliteiten die bij producten worden vermeld?

Kwaliteiten voor munten:

Goed:

De munt is nog langer in omloop geweest en daardoor zeer sterk afgesleten. Jaarsoort en muntsoort zijn veelal nog te achterhalen.

Zeer goed:

De munt is zeer lang in omloop geweest en sterk afgesleten, vooral bij de hoger liggende delen zoals de haren en de leeuw. Gedeelten van de tekst kunnen slechts leesbaar zijn.

Fraai:

De munt is redelijk lang in omloop geweest en vertoond daarom ook meerdere en grotere slijtageplekken. De fijnere details zijn vrijwel niet meer zichtbaar.

Zeer Fraai:

De munt is lang in omloop geweest en vertoond slijtage op de hoger liggende delen. De oorspronkelijke FDC-glans is verdwenen. Alle details zijn nog duidelijk zichtbaar, maar niet scherp. 

Prachtig:

De munt is maar kort in omloop geweest en vertoond nauwelijks zichtbare sporen van slijtage.

UNC:

Als een munt de pers verlaat is zij FDC. Daarna valt zij in een emmer en wordt dan meestal onmiddellijk UNC. Door het vallen in en tijdens verder transport schuren de munten langs elkaar. waardoor lichte oppervlakkige beschadigingen ontstaan. In het Engels ook wel "Bagmarks" genoemd. Verder geldt voor een UNC munt dezelfde omschrijving als bij FDC. Vooral bij grotere munten kan het gebeuren dat door vallen e.d. hakjes en putjes ontstaan. Zijn dit soort beschadigingen gering dan valt de munt in de categorie UNC. UNC komt oorspronkelijk van het engelse woord "uncirculated" , ook wel ongecirculeerd. 

BU:

Bij Bu-munten wordt gebruik gemaakt van een betere kwaliteit rondellen (muntplaatjes) en worden de stempels speciaal bewerkt. Op de gravure wordt een lichte mat-tering aangebracht om het ontwerp beter tot zijn recht te laten komen. Een BU-munt is een normale circulatiemunt die nooit in omloop is gekomen, waardoor sporen van het productieproces eventueel zichtbaar zijn, maar beschadigingen door intensief gebruik komen niet voor. 

FDC:

De munt heeft de kwaliteit FDC op het moment dat de munt uit de pers komt en voordat zij in de vergaaremmer valt. Deze munten zijn onbeschadigd, vertonen geen enkel spoor van slijtage of andere gebreken. De munt is in perfecte kwaliteit. Ook heeft de munt een originele glans (matte ei-glans). Echter verdwijnt deze glans door het gebruik van de munt. Bewaart men de munt zorgvuldig, dan blijft de FDC glans bestaan en kan men blijven spreken van een munt met een FDC kwaliteit.

Prooflike:

Bij prooflike munten worden alleen de muntplaatjes gepolijst en de stempels worden met extra zorg behandeld. Per stempel worden meer munten geslagen dan bij proof munten. Soms is het moeilijk onderscheid te maken tussen een prooflike-munt en de eerste afslag van een nieuwe stempel op een toevallig mooi muntplaatje. Ook prooflike-munten zijn zeer kwetsbaar, het spiegelende oppervlak wordt gemakkelijk beschadigd.


Voor verdere vragen, neem gerust contact met ons op.

Mvg

David van Vugt

Blog

Koningin - regentes - moeder Emma


Adelheid Emma Wilhelmina Theresia , Prinses van Waldeck - Pyrmont is geboren op 2 augustus 1858 te Arolsen als dochter van vorst George Victor van Waldeck - Pyrmont en Prinses Helena van Nassau . Op 7 januari 1879 , nog maar 21 jaar oud , treedt zij in het huwelijk met de dan 61 - jarige Koning Willem III
Op 31 augustus 1880 wordt Prinses Wilhelmina geboren . Gedurende de laatste levensdagen van de koning trad Emma op als regentes . Nadat de vorst was overleden aanvaardde zij het regentschap voor haar dochter . 

Lees meer...

Willem III en zijn muntslag


Doordat de vader van Willem III graag in Brussel was, zou Willem III in 1817 in Brussel geboren worden. Aan het Franstalige hof waar Willem III opgroeide zou hij voornamelijk Guillaume worden genoemd. De volledige naam van Guillaume was Willem Alexander Paul Frederik Lodewijk. De Alexander en Paul waar hij naar vernoemd is waren respectievelijk zijn Oom Alexander I van Rusland en zijn Opa Paul I van Rusland; beide Tsaren der Russen. De rest van de namen waren al eeuwenlang populair in de geslachten van Oranje en Nassau.

Lees meer...

Willem II en zijn muntslag


Aan het Nederlandse hof werd voornamelijk Frans gesproken. Het was dé nette taal om je mee te onderscheiden van het gepeupel. Het verbaasd dan ook niet dat Willem een Franstalige versie op zijn naam als roepnaam had: Guillot. Als knaapje van twee moest hij met zijn familie vluchten uit het land waar hij later koning van zou zijn; naar Berlijn in Pruisen. Daar zou Guillot opgroeien aan het Pruisische hof en op zijn elfde beginnen aan de militaire academie. 

Lees meer...

Contact

Betaal veilig met

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe collecties en aanbiedingen.

Dutch Dutch


Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.