Veelgestelde vragen

-Vanaf welk bedrag worden mijn items gratis verzonden?

Binnen Nederland is dat bedrag 50 euro.
Bij verzendingen naar het buitenland is er geen gratis verzending.


-Worden mijn aangekochte items verzekerd verzonden?

Bij het afrekenen kunt u kiezen of u uw zending met de gewone post wilt laten verzenden
of voor aangetekende/verzekerde zending. Daarnaast worden uw items goed verpakt verzonden.

 

-Ik heb mijn bestelling betaald, maar ik wil nog een item toevoegen aan mijn zending. Is dit mogelijk?

Dat is mogelijk, mits de zending nog niet weg is. In dit geval raden wij u aan om zsm telefonisch (06-81285467) contact op te nemen.
Of eventueel per mail ''

 

-Ik wil mijn collectie Munten/bankbiljetten verkopen. Is dit bij jullie mogelijk?

Jazeker, wij kopen zowel collecties munten en bankbiljetten in, als (een aantal) losse munten.
Neem hiervoor vrijblijvend contact op.
Telefonisch:06-81285467
Mail:
Taxatie bij ons op kantoor is gratis.


-Ik zoek items die niet op jullie website staan. Kan ik deze bij jullie bestellen?

Afhankelijk van de items die u zoekt, kunnen wij sommige munten en bankbiljetten bestellen. Neem hiervoor vrijblijvend contact op per mail naar  met de specificaties van de items die u zoekt inclusief aantallen. Nadat u ons een mail heeft gestuurd zullen wij u vrijblijvend een offerte sturen. Daarna horen wij graag binnen 3 dagen of u deze bestelling wil doorvoeren. -Wat betekenen de volgende kwaliteiten die bij producten worden vermeld?

Kwaliteiten voor munten:

Goed:

De munt is nog langer in omloop geweest en daardoor zeer sterk afgesleten. Jaarsoort en muntsoort zijn veelal nog te achterhalen.

Zeer goed:

De munt is zeer lang in omloop geweest en sterk afgesleten, vooral bij de hoger liggende delen zoals de haren en de leeuw. Gedeelten van de tekst kunnen slechts leesbaar zijn.

Fraai:

De munt is redelijk lang in omloop geweest en vertoond daarom ook meerdere en grotere slijtageplekken. De fijnere details zijn vrijwel niet meer zichtbaar.

Zeer Fraai:

De munt is lang in omloop geweest en vertoond slijtage op de hoger liggende delen. De oorspronkelijke FDC-glans is verdwenen. Alle details zijn nog duidelijk zichtbaar, maar niet scherp. 

Prachtig:

De munt is maar kort in omloop geweest en vertoond nauwelijks zichtbare sporen van slijtage.

UNC:

Als een munt de pers verlaat is zij FDC. Daarna valt zij in een emmer en wordt dan meestal onmiddellijk UNC. Door het vallen in en tijdens verder transport schuren de munten langs elkaar. waardoor lichte oppervlakkige beschadigingen ontstaan. In het Engels ook wel "Bagmarks" genoemd. Verder geldt voor een UNC munt dezelfde omschrijving als bij FDC. Vooral bij grotere munten kan het gebeuren dat door vallen e.d. hakjes en putjes ontstaan. Zijn dit soort beschadigingen gering dan valt de munt in de categorie UNC. UNC komt oorspronkelijk van het engelse woord "uncirculated" , ook wel ongecirculeerd. 

BU:

Bij Bu-munten wordt gebruik gemaakt van een betere kwaliteit rondellen (muntplaatjes) en worden de stempels speciaal bewerkt. Op de gravure wordt een lichte mat-tering aangebracht om het ontwerp beter tot zijn recht te laten komen. Een BU-munt is een normale circulatiemunt die nooit in omloop is gekomen, waardoor sporen van het productieproces eventueel zichtbaar zijn, maar beschadigingen door intensief gebruik komen niet voor. 

FDC:

De munt heeft de kwaliteit FDC op het moment dat de munt uit de pers komt en voordat zij in de vergaaremmer valt. Deze munten zijn onbeschadigd, vertonen geen enkel spoor van slijtage of andere gebreken. De munt is in perfecte kwaliteit. Ook heeft de munt een originele glans (matte ei-glans). Echter verdwijnt deze glans door het gebruik van de munt. Bewaart men de munt zorgvuldig, dan blijft de FDC glans bestaan en kan men blijven spreken van een munt met een FDC kwaliteit.

Prooflike:

Bij prooflike munten worden alleen de muntplaatjes gepolijst en de stempels worden met extra zorg behandeld. Per stempel worden meer munten geslagen dan bij proof munten. Soms is het moeilijk onderscheid te maken tussen een prooflike-munt en de eerste afslag van een nieuwe stempel op een toevallig mooi muntplaatje. Ook prooflike-munten zijn zeer kwetsbaar, het spiegelende oppervlak wordt gemakkelijk beschadigd.


Voor verdere vragen, neem gerust contact met ons op.

Mvg

David van Vugt

Blog

Willem 1 en zijn muntslag


Anders dan je misschien zou verwachten is koning Willem I niet de eerste koning van Nederland. Dat was Lodewijk Napoleon. Dit jongere broertje van Napoleon Bonaparte werd tot koning van Holland gekroond door de dictator pur sang. Lodewijk Napoleon moest het hart van de Nederlanders nog winnen. Na eeuwen een republiek te zijn geweest werden ze ineens een monarchie.

Lees meer...

De Romeinse tijd en zijn muntslag

Iedereen heeft een eigen beeld van Het Romeinse Rijk. Misschien bij u bekend vanwege de nog steeds bestaande aquaducten, de gladiatoren in de arena, de films over de Romeinen met hun keizers, de wapens en wapenrustingen of misschien de grote handel drijving? Maar waar begon het nou allemaal eigenlijk?

Lees meer...

(Vloer) beleggen met munten?


Dat nam deze liefhebber van oud geld wel heel letterlijk, toen deze verzamelaar hoorde dat het ook mogelijk was om je eigen toiletvloer te beleggen met oude stuivers van de guldentijd.  (Wilt u ook zo’n vloer maken? Lees onderaan de uitgebreide versie hoe u ook een vloer kunt beleggen met munten).

Lees meer...

Contact

Betaal veilig met

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe collecties en aanbiedingen.Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.