Купување

Ги продавате вашите монети, банкноти, злато или сребро?

06-81285467

Преку долгогодишно искуство во индустријата за монети и банкноти, можеме да ви ги дадеме вистинските совети и сигурна цена. 
Со задоволство ви даваме бесплатна индикација за вредноста на вашите монети и банкноти во нашата канцеларија. На барање, вршиме и вреднување на локацијата. 

Заинтересирани сме за сите (збирки)

- Монети
- Банкноти
- Златни и сребрени монети
- (Евра) Колекции поштенски марки
- Жетони

- Други колекционерски предмети

Слободно контактирајте не и откријте ја вредноста на вашиот имот!
 

Јавете ни се (06-81285467) на пошта ни () да закажете состанок.
Можете исто така да ја користите формата за контакт подолу и ние ќе ве контактираме што е можно поскоро. 

контакт

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Блог

Вилијам III и неговата кованица


Бидејќи таткото на Вилем III сакал да биде во Брисел, Вилијам III ќе се роди во Брисел во 1817 година. Во дворот на француски јазик каде што пораснал Вилијам III, тој главно ќе се вика Гијом. Целосното име на Гијом беше Вилем Александар Пол Фредерик Лодевијк. Александар и Павле по кои тој е именуван биле неговиот вујко Александар I од Русија и неговиот дедо Павле I од Русија, соодветно; обајцата цареви на Русите. Останатите имиња биле популарни во родот Оринџ и Насау со векови.

Прочитајте повеќе ...

Вилем II и неговата кованица


На холандскиот двор главно се зборувало француски. Тоа беше уредниот јазик за да се разликувате од толпата. Затоа, не е изненадувачки што Вилем имал верзија на француски јазик како негов прекар: Гило. Како момче на две години, тој мораше да побегне со своето семејство од земјата во која подоцна ќе биде крал; до Берлин во Прусија. Таму Гило ќе порасне на прускиот двор и ќе започне во воената академија на единаесетгодишна возраст. 

Прочитајте повеќе ...

Вилијам I и неговата кованица


Спротивно на она што може да очекувате, кралот Вилем I не е првиот крал на Холандија. Тоа беше Луис Наполеон. Овој помлад брат на Наполеон Бонапарта беше крунисан за холандски крал од диктаторот пур пееше. Лодевик Наполеон допрва требаше да го освои срцето на Холанѓаните. Откако беа република со векови, тие одеднаш станаа монархија.

Прочитајте повеќе ...


Продолжувајќи, вие се согласувате со нашата изјава за приватност.