Бесплатна достава од 75 евра во НЛ
Доверлив и искусен
Соберете убави додатоци со вашите купувања


Сè уште нема производи во вашата кошничка.

Цена на златото и среброто

Goud € 58,22
Сребрена € 0,68

На оваа страница ќе ги најдете моменталните цени на златото и среброто. Златото и среброто се една од често избраните опции за заштита на вашето богатство од инфлација или дури и за зголемување на вашето богатство.

Пример цена на злато: 

Да претпоставиме дека сте купиле злато на 1 јануари 2000 година за 5000 евра. Тогаш цената на златото беше околу 9500 евра за килограм.
На 1 јануари 2022 година цената на златото веќе беше 50.000 евра. Тоа е множење од најмалку 500%. Во просек, тоа значи поврат од повеќе од 18% годишно на вашата инвестиција. Вашиот имот би се зголемил од 5000 евра на повеќе од 26.000 евра.


Пример цена на среброто:

Да претпоставиме дека сте купиле сребро за 1 евра на 2000 јануари 5000 година. Тогаш цената на среброто беше 170 евра килограм.
На 1 јануари 2022 година цената на среброто беше приближно 630 евра. Тоа е множење од најмалку 370%. Во просек, тоа значи поврат од повеќе од 12% годишно на вашата инвестиција.
Вашиот капитал би се зголемил од 5000 евра на 18500 евра. 

Се разбира, претходните перформанси не можат да гарантираат дека токму тоа ќе се случи во иднина. Сепак, ова дава разумна слика за тоа како инвестицијата во злато и сребро може да биде профитабилна за вашето богатство. 

Овде ќе ја најдете нашата палета на благородни метали.

Блогови за монети

Беатрикс и нејзината кованица

Беатрикс Вилхелмина Армгард е родена на 31 јануари 1938 година во Барн како прво дете на принцезата Јулијана и принцот Бернард. Дел од детството го поминала поради 2. светска војна врата внатре Канада. Беатрикс се школувала во ликејот Барнс, а подоцна студирала право, социологија и историја во Лајден. На 7 февруари 1956 година, таа беше поставена како наследник на круната како член на Државниот совет, највисокото советодавно тело на владата.

Прочитајте повеќе ...

Јулијана и нејзината кованица


Јулијана
Луиз Ема Мари Вилхелмина е родена во Хаг на 30 април 1909 година и била единственото дете на Кралицата Вилхелмина и принцот Хенри од Мекленбург-Шверин. По голем број спонтани абортуси на Вилхелмина, се зголемија стравувањата дека наследникот на тронот нема да се оствари. Со раѓањето на оваа мала принцеза, воздишка на олеснување помина низ земјата.

Прочитајте повеќе ...

Вилхелмина и нејзината кованица


Вилхелмина Хелена Паулина Марија е родена во Хаг на 31 август 1880 година. Таа беше единственото дете на Вилијам III и неговата втора сопруга Emma од Валдек-Пирмонт. Бидејќи сите деца од првиот брак на Вилем III умреле пред неговата смрт, Вилхелмина станала кралица на Холандија на 23 ноември 1890 година кога починал нејзиниот татко, под старателство на нејзината мајка, кралицата Ема.

Прочитајте повеќе ...

Контакт

Плаќаат безбедно со

Билтен

Пријавете се на билтенот и останете информирани за новите колекции и понуди.Продолжувајќи, вие се согласувате со нашата изјава за приватност.