Сè уште нема производи во вашата кошничка.

контакт

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Блог

Кралица - регент - мајка Ема


Аделхајд Ема Вилхелмина Терезија , принцезата од Валдек - Пирмонт е родена на 2 август 1858 година во Аролсен како ќерка на принцот Џорџ Виктор ван Валдек - Пирмонт и принцезата Хелена од Насау . На 7 јануари 1879 година, на само 21 година, се омажила за тогаш 61-годишниот Кралот Вилијам III
На 31 август 1880 година, принцезата Вилхелмина роден . Во последните денови од животот на кралот, Ема дејствувала како регент. По смртта на монархот, таа ја прифатила регенцијата за нејзината ќерка. 

Прочитајте повеќе ...

Вилијам III и неговата кованица


Бидејќи таткото на Вилијам III сакал да биде во Брисел, Вилијам III ќе се роди во Брисел во 1817 година. Во дворот на француски јазик каде што пораснал Вилијам III, тој главно ќе се вика Гијом. Целосното име на Гијом беше Вилем Александар Пол Фредерик Лодевијк. Александар и Павле по кои тој е именуван биле неговиот вујко Александар I од Русија и неговиот дедо Павле I од Русија, соодветно; обајцата цареви на Русите. Останатите имиња беа популарни во родовите Оринџ и Насау со векови.

Прочитајте повеќе ...

Вилем II и неговата кованица


На холандскиот двор главно се зборувало француски. Тоа беше уредниот јазик за да се разликувате од толпата. Затоа, не е изненадувачки што Вилем имал верзија на француски јазик како негов прекар: Гило. Како момче на две години, тој мораше да побегне со своето семејство од земјата во која подоцна ќе биде крал; до Берлин во Прусија. Таму Гило ќе порасне на прускиот двор и ќе започне во воената академија на единаесетгодишна возраст. 

Прочитајте повеќе ...

контакт

Плаќаат безбедно со

Билтен

Пријавете се на билтенот и останете информирани за новите колекции и понуди.

Dutch Dutch


Продолжувајќи, вие се согласувате со нашата изјава за приватност.