(Vloer) beleggen met munten?


Dat nam deze liefhebber van oud geld wel heel letterlijk, toen deze verzamelaar hoorde dat het ook mogelijk was om je eigen toiletvloer te beleggen met oude stuivers van de guldentijd.  (Wilt u ook zo’n vloer maken? Lees onderaan de uitgebreide versie hoe u ook een vloer kunt beleggen met munten).

Voor wie wat heeft met de oude Nederlandse guldenmunten was dit mooie geld een rijke herinnering en wat is een beter moment om daar aan terug te denken, dan op het toilet? Zo dacht deze recent geworden verzamelaar in ieder geval zijn herinnering weer nieuw leven in te blazen. De stuivers hebben een diameter van 21 millimeter. Om een vloer vol te leggen met 5 cent munten had hij ongeveer 2500 stuks nodig om een vierkante meter te vullen. Nadat hij ze eerst nog schoon had gemaakt en daarna met epoxyhars aanvulde kwam na hard werken een prachtige resultaat tevoorschijn. Ook kilo’s stuivers kopen voor uw vloer? Kijk hier op onze webshop:

www.david-coin.com/webshop/kilos-munten/9-kilo-nederlandse-stuivers-detail

 

Net als deze liefhebber zijn al vele klanten u voorgegaan in het aanschaffen van meerdere kilo’s munten. Naast dit prachtige project zijn namelijk ook meerde projecten geweest met andere type munten, waarmee een vloer werd belegd. Denk aan de 1 cent van Juliana of juist een mix van de 1 cent t/m de 5 gulden, van de periode 1948 t/m 2001 die ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld een mooie vloer in de gang. Deze guldens inwisselen kon nog bij de bank t/m 2007. Sindsdien zijn guldens inwisselen helaas niet meer mogelijk. Dat maakt het in dat geval leuk om in verhouding de munten voor een leuk bedrag te kopen. Bij David-coin kopen en verkopen we nog wel wekelijks deze munten per stuk en per kilo (of de kleinere variant van 500 gram). (Nederlands papiergeld kopen en verkopen wij ook nog steeds ) Voor wie de internationale kant meer interesse wekt is er ook nog de mogelijkheid om uw vloer te versieren met kilo’s wereldmunten of uiteraard voor het verzamelen van munten bijvoorbeeld op land. Dit betreft munten van zowel Europa als buiten Europa.  Volop mogelijkheid dus voor ieders smaak of verzamelgebied. Voor ons totale aanbod kilo’s munten, bekijk www.david-coin.com/webshop/kilos-munten

Ook een vloer beleggen met munten?


Stap 1: De voorbereiding/veiligheid

Voordat je begint is het goed om te beginnen met de veiligheid:
Goede kwaliteit “Nitril handschoenen” , een veiligheidsbril en bedekkende (klus) kleding.
Zorg er ook voor dat de ruimte goed geventileerd is zodat je frisse lucht hebt tijdens het verwerken.

Als u de munten op een betonnen of houten vloer wil aanbrengen raden wij aan eerst een primerlaag aan te brengen met “Universele Epoxy snel”. Dit zorgt er voor dat de volgende lagen niet in het hout of beton trekken en er geen lucht meer uitkomt dat voor belletjes zorgt. Na 12 uur wachten is het verder uitgehard en kan de epoxy coating of giethars worden aangebracht.

Het is belangrijk dat de ondervloer deels zichtbaar zal zijn tussen de randjes van de munten. Kies voor het meest neutrale effect om eerst een zwarte epoxy coating aan te brengen,  of een andere kleur voor de variatie.  Na 12 uur is de coating hard genoeg om de muntjes aan te brengen.

 

Stap 2: De munten aanbrengen

Als de voorbereiding is gedaan dan kunnen de munten aangebracht worden. Dit kan je doen met de transparante “Tikaflex clear 10”  Deze lijmkit is transparant en hecht zeer goed op de munten en epoxy. Trek korte banen en breng het muntgeld hier op aan en druk ze goed vast. Herhaal dit totdat de volledige ruimte bedekt is met de munten.

 

Stap 3: De epoxy aanbrengen

In de laatste stap dien je de epoxy giethars aan te brengen. Deze epoxylaag zorgt er voor dat de vloer stevig wordt en makkelijk schoon te houden is in de toekomst. Epoxy is bestand tegen vrijwel elk schoonmaakmiddel, dus het is ideaal voor gebruik in ruimtes zoals keukens, badkamers en toiletten.

Voordat de epoxy giethars aangebracht kan worden is het belangrijk eerst te kijken of er overal een opstaande rand is. Wanneer dit niet het geval is dan moet er met houten latjes zelf een opstaande rand gemaakt worden. Zorg er voor dat deze stevig vastligt zodat deze niet verschuift als je bezig bent de epoxy aan te brengen. Gebruik verpakkingstape op de houten lat, om te voorkomen dat het hout aan de epoxy hecht.

Wanneer overal een opstaande rand aanwezig is kan de epoxy giethars worden gemengd en gegoten. Voeg eerst component A en B samen in een 100:60 verhouding (weeg de componenten zorgvuldig af voor een optimaal eindresultaat). De “Resion Epoxy resin”  is zeer goed bestand tegen UV licht, je hoeft bij gebruik van deze epoxy dus geen UV-stabilisator toe te voegen! Meng de twee componenten gedurende twee minuten grondig in een mengbeker of emmer en vergeet de randen en onderkant van de beker niet. Wanneer je de epoxyhars goed hebt gemengd kun je beginnen met het gieten. Zorg er voor dat je de epoxy goed verspreid en dat het overal ongeveer 5 millimeter dik is. Je kunt voor de verspreiding gebruik maken van een lamineerspatel.


Stap 4: Wacht op het eindresultaat!

Als de epoxyhars is aangebracht zal de vloer afhankelijk van de temperatuur na ongeveer een dag (24 uur) volledig uitgehard zijn.

Gelukt? Geniet van het resultaat! Stuur ons gerust foto’s op met het resultaat. Voor eventuele vragen of verdere hulp bij deze vloer beleggen, neem contact met ons via www.david-coin.com/contact

 

Met vriendelijke Groet,

 

David-coin
+31681285467

www.david-coin.com

 

 

 

Blog

Willem 1 en zijn muntslag


Anders dan je misschien zou verwachten is koning Willem I niet de eerste koning van Nederland. Dat was Lodewijk Napoleon. Dit jongere broertje van Napoleon Bonaparte werd tot koning van Holland gekroond door de dictator pur sang. Lodewijk Napoleon moest het hart van de Nederlanders nog winnen. Na eeuwen een republiek te zijn geweest werden ze ineens een monarchie.

Lees meer...

De Romeinse tijd en zijn muntslag

Iedereen heeft een eigen beeld van Het Romeinse Rijk. Misschien bij u bekend vanwege de nog steeds bestaande aquaducten, de gladiatoren in de arena, de films over de Romeinen met hun keizers, de wapens en wapenrustingen of misschien de grote handel drijving? Maar waar begon het nou allemaal eigenlijk?

Lees meer...

(Vloer) beleggen met munten?


Dat nam deze liefhebber van oud geld wel heel letterlijk, toen deze verzamelaar hoorde dat het ook mogelijk was om je eigen toiletvloer te beleggen met oude stuivers van de guldentijd.  (Wilt u ook zo’n vloer maken? Lees onderaan de uitgebreide versie hoe u ook een vloer kunt beleggen met munten).

Lees meer...

Contact

Betaal veilig met

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe collecties en aanbiedingen.Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.