Gratis verzending vanaf 75 euro binnen NL
Vertrouwd en ervaren
Verzamel leuke extra's bij uw aankopen


Nog geen producten in uw winkelwagen.

Set 3x Brittannië Koningin Elizabeth herdenkings-biljet

€ 29,50
Kwaliteit
UNC
Beschrijving

Set 3x Britannia Queen's Commemorative bankbiljet 

Het Queen's Commemorative bankbiljet is opgedragen aan het leven van HM Koningin Elizabeth II (1926-2022) en werd gepresenteerd op 31 oktober 2022. Het draagt ​​het Royal cipher ER in het serienummer en is gecodeerd met A0, A1 en A2.

Hoewel het het derde bankbiljet is in de lijn van de Britannia Pound-edities van de Queen's Royal Platinum Jubilee-serie A1 / A2, besloot het team om de A0 te veranderen. De art-direction van het verzamelobject is ontworpen door Christian Petermann en de Slowaakse graveur Rudolph Ciganik was verantwoordelijk voor de gravure van de voor- en achterzijde. Het biljet is niet daadwerkelijk uit te geven. 

The Queen's Commemorative collectible draagt ​​verschillende echtheidskenmerken:

* Uniek serienummer
* UV-inkt en vezels in Union Jack-kleuren blauw en rood
* 4 Heraldisch wapenschild te zien in de UV
* Reliëf
* Watermerk met godin Britannia met de leeuw en drietand
* Microtekst
* Holografische foi
* Bankbiljetpapier

De uitgave is gedrukt bij Koninklijke Joh. Enschede, gevestigd in Haarlem, Nederland.

 

Zie scans voor meer details.
Voor vragen, stuur ons gerust een bericht. 

Land
Groot-Brittannië
Bankbiljet waarde
Set

Blogs over munten

Beatrix en haar muntslag

Beatrix Wilhelmina Armgard werd op 31 januari 1938 in Baarn geboren als eerste kind van Prinses Juliana en Prins Bernhard. Een deel van haar jeugd bracht ze vanwege de 2e Wereldoorlog door in Canada. Beatrix volgde onderwijs aan het Baarns Lyceum en studeerde later in Leiden rechten, sociologie en geschiedenis. Op 7 februari 1956 werd zij als erfgenaam de kroon' geïnstalleerd als lid van de Raad van State, het hoogste adviescollege van de regering.

Lees meer...

Juliana en haar muntslag


Juliana
Louise Emma Marie Wilhelmina werd geboren in Den Haag op 30 april 1909 en was het enige kind van Koningin Wilhelmina en Prins Hendrik van Mecklenburg-Schwerin. Na een aantal miskramen van Wilhelmina groeide de vrees dat een troon-opvolger zou uitblijven. Met de geboorte van dit prinsesje ging er dan ook een zucht van verlichting door het land.

Lees meer...

Wilhelmina en haar muntslag


Wilhelmina Helena Paulina Maria werd geboren in 's-Gravenhage op 31 augustus 1880. Zij was het enige kind van Willem III en diens tweede vrouw Emma van Waldeck-Pyrmont. Omdat alle kinderen uit het eerste huwelijk van Willem III al voor zijn dood waren overleden, werd Wilhelmina bij het overlijden van haar vader op 23 november 1890 Koningin der Nederlanden onder voogdij schap van haar moeder Koningin Emma.

Lees meer...

Contact

Betaal veilig met

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe collecties en aanbiedingen.Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.