Gratis verzending vanaf 75 euro binnen NL
Vertrouwd en ervaren
Verzamel leuke extra's bij uw aankopen


Nog geen producten in uw winkelwagen.

Zoom Image

Kroatië 9-Euro biljet Dinamo Zagreb 2022 (vernieuwde druk)

€ 12,95
Kwaliteit
UNC
Beschrijving

Kroatië 9-Euro biljet Dinamo Zagreb 2022 (vernieuwde druk)

GNK Dinamo Zagreb Zlatko Cico Kranjcar (1956-2021) 
Op de achterzijde is het voetbalstadion gedeeltelijk te zien. 

Dit jaar viert DINAMO 40 jaar sinds de legendarische 1982 en wint de titel na 24 jaar wachten. Als onderdeel van deze campagne is vanaf vandaag een souvenir Dinamo Classics bankbiljet Zlatko Kranjčar te koop in de fanshops van de club en op de webshop. De prijs is 99 kuna.

"Het is een echt bankbiljet", zegt Dinamo, die uitlegt dat het is gedrukt op puur katoenvezelpapier, wat het zijn karakteristieke ritselende en slijtvaste karakter geeft. Het heeft een watermerk en een veiligheidsdraad ingebouwd in het papier en elk bankbiljet heeft zijn eigen serienummer.

"Augmented reality geeft de eigenaar van het bankbiljet toegang tot unieke content. Door het bankbiljet te scannen via zijn smartphone, kan de eigenaar een speciale video bekijken die gewijd is aan Zlatko Cica Kranjčar", zegt Dinamo.

 

Zlatko Kranjčar overleed op 1 maart vorig jaar op 65-jarige leeftijd. Cico Kranjčar begon zijn professionele loopbaan in 1973 in Dinamo Zagreb, waar hij tot 1983 speelde. Hij was een topspits en doelpuntenmaker, en voor Dinamo scoorde hij 98 doelpunten in 261 wedstrijden.

Hij was de aanvoerder van Kroatië, dat zijn eerste wedstrijd speelde sinds de onafhankelijkheid in 1990 tegen de Verenigde Staten. Hij speelde twee keer voor Kroatië en scoorde één keer.

Dinamo uit Zagreb leidde drie keer en was twee keer kampioen van Kroatië. Hij is de op twee na meest trofee-winnende coach in de geschiedenis van Dinamo. Hij leidde het Kroatische nationale team van 2004 tot 2006 en speelde op het WK.

 

Uitgifte:

Gedrukt door Joh. Enschede met ondergetekende namens Oxenaar B.V. als Art-Director als ontwikkelaar voor de ideale souvenir banknote collectable. 
Ondergetekende heeft zich laten inspireren door de geschiedenis van onze 300 jaar oude drukker Koninklijke Joh. Enschede en een van haar belangrijkste ontwerpers: Ootje Oxenaar. Oxenaar participeerde eind jaren '90 met de ontwerpwedstrijd voor het Euro biljet maar verloor deze van Oostenrijker Kalina. Elementen van zijn design bevinden zich nu in het nieuwe Memo Euro World biljet. Bekend van de eerder uitgegeven 0-eurobiljetten is dit type 1 van de 1e 9-Eurobiljetten. Deze is niet daadwerkelijk uit te geven. 

Het muziekschrift van Fleischmann waarmee KJE bekend werd is op zeer subtiele wijze verwerkt in dit biljet. Verder herbergt het nieuwe MEMO EURO WORLD biljet de vredesduif als watermerk en een zeer fraaie security draad en dito hologram. Het bankbiljet papier is niet alleen nieuw maar ook dikker en afkomstig uit Slovenie. In de UV fiber zien we het planetenstelsel van Cassini terugkomen.

Gulden bankbiljetten ontwerper Ootje Oxenaar stond erom bekend dat hij elementen van zichzelf verstopte in zijn gulden bankbiljet ontwerpen. Aan deze gedachte was en is actieve navolging gegeven door middel van een zogenaamde 'tweede hidden layer' in ieder biljet: middels de app blitzapp.oxenaar.world krijg je toegang tot de 'hidden content' van het biljet en kun je in het geval van het Dinamo Zagreb biljet mooie prijzen winnen of als eerste toegang krijgen tot exclusieve content.


Zie scans voor meer details.
Voor vragen, stuur ons gerust een bericht.

Land
Kroatië
Bankbiljet waarde
9 Euro

Blogs over munten

Beatrix en haar muntslag

Beatrix Wilhelmina Armgard werd op 31 januari 1938 in Baarn geboren als eerste kind van Prinses Juliana en Prins Bernhard. Een deel van haar jeugd bracht ze vanwege de 2e Wereldoorlog door in Canada. Beatrix volgde onderwijs aan het Baarns Lyceum en studeerde later in Leiden rechten, sociologie en geschiedenis. Op 7 februari 1956 werd zij als erfgenaam de kroon' geïnstalleerd als lid van de Raad van State, het hoogste adviescollege van de regering.

Lees meer...

Juliana en haar muntslag


Juliana
Louise Emma Marie Wilhelmina werd geboren in Den Haag op 30 april 1909 en was het enige kind van Koningin Wilhelmina en Prins Hendrik van Mecklenburg-Schwerin. Na een aantal miskramen van Wilhelmina groeide de vrees dat een troon-opvolger zou uitblijven. Met de geboorte van dit prinsesje ging er dan ook een zucht van verlichting door het land.

Lees meer...

Wilhelmina en haar muntslag


Wilhelmina Helena Paulina Maria werd geboren in 's-Gravenhage op 31 augustus 1880. Zij was het enige kind van Willem III en diens tweede vrouw Emma van Waldeck-Pyrmont. Omdat alle kinderen uit het eerste huwelijk van Willem III al voor zijn dood waren overleden, werd Wilhelmina bij het overlijden van haar vader op 23 november 1890 Koningin der Nederlanden onder voogdij schap van haar moeder Koningin Emma.

Lees meer...

Contact

Betaal veilig met

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe collecties en aanbiedingen.Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.