Gratis verzending vanaf 75 euro binnen NL*
Vertrouwd en ervaren
Verzamel leuke extra's bij uw aankopen


Nog geen producten in uw winkelwagen.

Zoom Image

Catalogus Nederlands papiergeld Deel 2 1760-Heden

inclusief (gratis) verzending binnen Nederland
€ 34,95
Beschrijving

Catalogus Nederlands papiergeld Deel 2 1760-Heden
Nederland + Overzeese rijksdelen


Direct leverbaar!

Alle informatie over biljetten die in omloop geweest zijn, plus gedetailleerde informatie over misdrukken, buiten omloop stellingen, Specimen, Proofs en Replacements. Met prijsindicatie voor 3 kwaliteiten.
Voor beginnende en gevorderde verzamelaars.
Bankbiljetten, Zilverbons, Muntbiljetten, Bankiersbiljetten.

 • Nederland.
 • Nederlands Indië. 
 • Nieuw Guinea. 
 • Suriname. 
 • Nederlandse Antillen (Incl. Curaçao). 
 • Aruba. 
 • Inclusief Reguliere uitgaven, Misdrukken, Specimen, Replacements, Invulseries en Goodovers. 


  Prijzen in 3 kwaliteitscategorieën. Behalve bij de exemplaren met de hoogst mogelijke zeldzaamheid, zijn alle varianten voorzien van een prijs(indicatie).
  Omdat de catalogus een internationaal karakter heeft, door alle (voormalige) koloniën, is de voertaal in de gehele catalogus Engels.
  Auteur: Patrick Plomp.

  Zie scans voor meer details.
  Voor vragen stuur ons gerust een bericht.
Soort
Bankbiljettencatalogus

Blogs over munten en bankbiljetten

1000 Gulden biljet Spinoza

Het duizend gulden biljet Spinoza is een bijzonder stukje geldgeschiedenis uit Nederland. Het biljet werd uitgegeven in 1973 en was het hoogste bankbiljet dat ooit in Nederland werd gedrukt. Het bijzondere aan dit biljet is niet alleen de waarde ervan, maar ook het portet op de voorzijde van het biljet: de filosoof Baruch Spinoza. In deze blog gaan we dieper in op het duizend guldenbiljet Spinoza en zijn context.

Lees meer...

Goud en zilver

Goud en zilver zijn edelmetalen die al duizenden jaren worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Ze hebben beide unieke eigenschappen die ze geschikt maken voor verschillende toepassingen, zoals dat edelmetaal eeuwen lang gebruikt werd en nog steeds voor munten, maar ook sieraden, investeringen en industriële productie. In deze blog zullen we dieper ingaan op de eigenschappen van goud en zilver en wat hun waarde bepaalt.

Lees meer...

Beatrix en haar muntslag

Beatrix Wilhelmina Armgard werd op 31 januari 1938 in Baarn geboren als eerste kind van Prinses Juliana en Prins Bernhard. Een deel van haar jeugd bracht ze vanwege de 2e Wereldoorlog door in Canada. Beatrix volgde onderwijs aan het Baarns Lyceum en studeerde later in Leiden rechten, sociologie en geschiedenis. Op 7 februari 1956 werd zij als erfgenaam de kroon' geïnstalleerd als lid van de Raad van State, het hoogste adviescollege van de regering.

Lees meer...

Contact

 • David-Coin
 • Nederland
 • Youtube
 • Facebook

Betaal veilig met

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe collecties en aanbiedingen.Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.