Fakte

-Për sa sasi sendet e mia dërgohen falas?

Brenda Holandës, kjo shumë është 50 euro.
Nuk ka asnjë dërgesë falas për dërgesat jashtë vendit.


-A janë sendet e mia të blera të dërguara të siguruara?

Gjatë arkëtimit ju mund të zgjidhni nëse dëshironi që dërgesa juaj të dërgohet me postë të rregullt
ose për dërgesën e regjistruar / siguruar. Përveç kësaj, artikujt tuaj do të dërgohen të paketuara mirë.

 

-Unë kam paguar për porosinë time, por dua të shtoj një send tjetër në dërgesën time. A është e mundur kjo?

Kjo është e mundur, me kusht që dërgesa ende nuk ka shkuar. Në këtë rast, ju rekomandojmë të na kontaktoni sa më shpejt të jetë e mundur përmes telefonit (06-81285467).
Ose ndoshta me email ''

 

-Dua të shes koleksionin tim Monedha / Kartëmonedha. A është e mundur kjo me ju?

Po, ne blejmë koleksione të monedhave dhe kartëmonedhave, si dhe (një numër) monedhash të lira.
Ju lutemi na kontaktoni pa detyrime.
Me telefon: 06-81285467
Mail:
Vlerësimi në zyrën tonë është falas.


-Unë jam duke kërkuar artikuj që nuk janë në faqen tuaj te internetit. A mund ta urdhëroj nga ju?

Në varësi të artikujve që ju kërkoni, ne mund të porosisim disa monedha dhe kartëmonedha. Ju lutemi mos ngurroni të na kontaktoni me email në  me specifikimet e artikujve që ju po kërkoni duke përfshirë edhe sasitë. Pasi të na keni dërguar një email, ne do t'ju dërgojmë një kuotë pa asnjë detyrim. Atëherë do të dëshironim të dëgjonim brenda 3 ditëve nëse doni ta bëni këtë porosi. -Hatfarë nënkuptojnë cilësitë e mëposhtme të përmendura me produktet?

Cilësitë për monedha:

mirë:

Monedha ka qenë në qarkullim edhe më gjatë dhe për këtë arsye është lodhur shumë. Lloji i vitit dhe monedha shpesh shpesh mund të gjurmohen.

Shume mire:

Monedha ka qenë në qarkullim për një kohë shumë të gjatë dhe ka veshur shumë, veçanërisht në pjesët më të larta siç janë flokët dhe luani. Pjesë të tekstit mund të lexohen vetëm.

E bukur:

Monedha ka qenë në qarkullim për një kohë mjaft të gjatë dhe për këtë arsye gjithashtu ka njolla të shumta dhe më të mëdha të veshjes. Detajet më të imëta nuk janë aspak të dukshme.

Shume e bukur:

Monedha ka qenë në qarkullim për një kohë të gjatë dhe tregon veshjen në pjesët më të larta. Shkëlqimi origjinal i FDC është zhdukur. Të gjitha detajet janë ende qartë të dukshme, por jo të mprehta. 

Magnificent:

Monedha ka qenë në qarkullim vetëm për një kohë të shkurtër dhe tregon zor se asnjë shenjë e dukshme e veshin.

UNC:

Kur një monedhë largohet nga shtypi është FDC. Pastaj ajo bie në një kovë dhe zakonisht bëhet menjëherë UNC. Monedhat fshihen kundër njëra-tjetrës duke rënë brenda dhe gjatë transportit të mëtejshëm. duke shkaktuar dëme të vogla sipërfaqësore. Quhet edhe "Bagmarks" në anglisht. Për më tepër, i njëjti përshkrim vlen për një monedhë të UNC sa për FDC. Sidomos me monedha më të mëdha mund të ndodhë që pikat dhe gropa të lindin. Nëse ky lloj dëmtimi është i vogël, monedha hyn në kategorinë e UNC. UNC fillimisht vjen nga fjala angleze "uncirculated", e njohur gjithashtu si e parrethprerë. 

BU:

Monedhat e Bu përdorin rondele me cilësi më të mirë (pjata monedhash) dhe pullat përpunohen posaçërisht. Një përfundim i lehtë mat është aplikuar në gdhendje për të përmirësuar dizajnin. Një monedhë BU është një monedhë qarkullimi normal që nuk ka hyrë kurrë në qarkullim, në mënyrë që gjurmët e procesit të prodhimit të mund të jenë të dukshme, por dëmtimi nga përdorimi intensiv nuk ndodh. 

FDC:

Monedha ka FDC cilësore kur monedha del nga shtypi dhe para se të bjerë në kovën mbledhëse. Këto monedha janë të padëmtuara, nuk tregojnë ndonjë shenjë veshjeje ose defekte të tjera. Monedha është në cilësi të përsosur. Nenexhiku gjithashtu ka një shkëlqim origjinal (shkëlqim vezësh mat). Sidoqoftë, kjo shkëlqejë zhduket me përdorimin e nenexhikut. Nëse e mbani monedhën me kujdes, shkëlqimi FDC do të mbetet dhe ju mund të vazhdoni të flisni për një monedhë me një cilësi FDC.

Praktikim:

Me monedha të ngjashme, vetëm monedhat janë lustruar dhe pullat trajtohen me kujdes shtesë. Më shumë monedha janë grirë për pullë sesa me monedha provuese. Ndonjëherë është e vështirë të bëhet dallimi midis një monedhe provë dhe kthesën e parë të një pullë të re në një monedhë të bukur rastësisht. Monedha provofonike janë gjithashtu shumë të brishta, sipërfaqja e pasqyrës dëmtohet lehtësisht.


Për pyetje të mëtejshme, ju lutem mos hezitoni të na kontaktoni.

MVG

David van Vugt