Nuk ka ende produkte në karrocën tuaj të blerjeve.

Çmimi i arit dhe argjendit

Goud € 56,20
Silver € 0,68

Në këtë faqe do të gjeni çmimet aktuale të arit dhe argjendit. Ari dhe argjendi janë një nga opsionet e zgjedhura shpesh për të mbrojtur pasurinë tuaj kundër inflacionit apo edhe për të rritur pasurinë tuaj.

Shembull i çmimit të arit: 

Supozoni se keni blerë ar në 1 janar 2000 për 5000 euro. Në atë kohë çmimi i arit ishte rreth 9500 euro për kilogram.
Më 1 janar 2022, çmimi i arit ishte tashmë 50.000 euro. Ky është një shumëzim prej të paktën 500%. Mesatarisht, kjo do të thotë një kthim prej më shumë se 18% në vit në investimin tuaj. Pasuritë tuaja do të rriteshin nga 5000 euro në më shumë se 26.000 euro.


Shembull i çmimit të argjendit:

Supozoni se keni blerë argjend për 1 euro më 2000 janar 5000. Në atë kohë çmimi i argjendit ishte 170 euro kilogram.
Më 1 janar 2022, çmimi i argjendit ishte afërsisht 630 euro. Ky është një shumëzim prej të paktën 370%. Mesatarisht, kjo do të thotë një kthim prej më shumë se 12% në vit në investimin tuaj.
Kapitali juaj do të ishte rritur nga 5000 euro në 18500 euro. 

Natyrisht, performanca e kaluar nuk mund të garantojë që pikërisht kjo do të ndodhë në të ardhmen. Megjithatë, kjo jep një pamje të arsyeshme se si një investim në ar dhe argjend mund të jetë fitimprurës për pasurinë tuaj. 

Këtu do të gjeni gamën tonë të metaleve të çmuara.

Blog

Mbretëresha - regjente - nëna Ema


Adelheid Emma Wilhelmina Theresia, Princesha e Waldeck-Pyrmont lindi më 2 gusht 1858 në Arolsen si vajza e Princit George Victor van Waldeck-Pyrmont dhe Princeshës Helena të Nassau. Më 7 janar 1879, vetëm 21 vjeç, ajo u martua me 61-vjeçarin e atëhershëm. Mbreti William III
Më 31 gusht 1880, Princesha Wilhelmina i lindur . Gjatë ditëve të fundit të jetës së mbretit, Ema veproi si regjente. Pasi monarku vdiq, ajo pranoi regjencën për vajzën e saj. 

Lexoni më shumë ...

William III dhe monedha e tij


Sepse babai i William III i pëlqente të ishte në Bruksel, William III do të lindte në Bruksel në 1817. Në oborrin frëngjishtfolës ku u rrit William III, ai do të quhej kryesisht Guillaume. Emri i plotë i Guillaume ishte Willem Alexander Paul Frederik Lodewijk. Aleksandri dhe Pali që ai mban emrin ishin respektivisht xhaxhai i tij Aleksandri I i Rusisë dhe gjyshi i tij Pali I i Rusisë; të dy carët e rusëve. Pjesa tjetër e emrave ishin të njohur në gjininë Orange dhe Nassau për shekuj.

Lexoni më shumë ...

Willem II dhe monedha e tij


Në gjykatën holandeze flitej kryesisht frëngjisht. Ishte gjuha e pastër për t'u dalluar nga turma. Prandaj nuk është për t'u habitur që Willem kishte një version në gjuhën frënge si pseudonimin e tij: Guillot. Si djalë dy vjeç, ai duhej të ikte me familjen e tij nga vendi ku do të bëhej mbret më vonë; në Berlin në Prusi. Atje Guillot do të rritej në oborrin prusian dhe do të fillonte në akademinë ushtarake në moshën njëmbëdhjetë vjeç. 

Lexoni më shumë ...

Kontakt

Paguaj me siguri me

newsletter

Regjistrohuni në buletinin dhe qëndroni të informuar për koleksionet dhe ofertat e reja.

Dutch Dutch


Duke vazhduar, ju pranoni deklaratën tonë të privatësisë.