Nuk ka ende produkte në karrocën tuaj të blerjeve.

Produktet e preferuara

komplet kartëmonedhash
Grup hollandez i Kartmonedhave 5 deri 100 Gulden
€ 230,00
€ 225,00
cilësisë
E bukur
Set-100-gulden-3x-Holandë-Ruyter, -snip-dhe-pak owl-vz.jpg
Vendi Hollandë prej 100 Gulden Ruyter, Snip dhe Little Owl
€ 159,50
€ 149,50
cilësisë
E bukur
Set-Testatorët-10-25-100-1000-Gulden-David-monedhë.jpg
Hollanda vendosi 10, 25,100 dhe 1000 Gulden
€ 515,00
€ 499,95
cilësisë
Shume e bukur-
Hollandë-100-Gulden-1977-Snip-vz-en-az.jpg
Hollanda 100 Guild Snip 1977
€ 49,95
€ 45,00
cilësisë
E bukur
Hollandë-1000-Gulden-1972-Spinoza-vz.jpg
Hollandë 1000 Gulden 1972 Spinoza
€ 495,00
€ 450,00
cilësisë
Shume e bukur-
Hollandë-250-Gulden-1985-Feneri_ZF_2082vz __. JPG
Shtëpi Hollandeze 250 Guild 1985
€ 139,95
€ 129,95
cilësisë
Shume e bukur-

Përzgjedhja jonë

Oferta e javës

Blog

Mbretëresha - regjente - nëna Ema


Adelheid Emma Wilhelmina Theresia, Princesha e Waldeck-Pyrmont lindi më 2 gusht 1858 në Arolsen si vajza e Princit George Victor van Waldeck-Pyrmont dhe Princeshës Helena të Nassau. Më 7 janar 1879, vetëm 21 vjeç, ajo u martua me 61-vjeçarin e atëhershëm. Mbreti William III
Më 31 gusht 1880, Princesha Wilhelmina i lindur . Gjatë ditëve të fundit të jetës së mbretit, Ema veproi si regjente. Pasi monarku vdiq, ajo pranoi regjencën për vajzën e saj. 

Lexoni më shumë ...

William III dhe monedha e tij


Sepse babai i William III i pëlqente të ishte në Bruksel, William III do të lindte në Bruksel në 1817. Në oborrin frëngjishtfolës ku u rrit William III, ai do të quhej kryesisht Guillaume. Emri i plotë i Guillaume ishte Willem Alexander Paul Frederik Lodewijk. Aleksandri dhe Pali që ai mban emrin ishin respektivisht xhaxhai i tij Aleksandri I i Rusisë dhe gjyshi i tij Pali I i Rusisë; të dy carët e rusëve. Pjesa tjetër e emrave ishin të njohur në gjininë Orange dhe Nassau për shekuj.

Lexoni më shumë ...

Willem II dhe monedha e tij


Në gjykatën holandeze flitej kryesisht frëngjisht. Ishte gjuha e pastër për t'u dalluar nga turma. Prandaj nuk është për t'u habitur që Willem kishte një version në gjuhën frënge si pseudonimin e tij: Guillot. Si djalë dy vjeç, ai duhej të ikte me familjen e tij nga vendi ku do të bëhej mbret më vonë; në Berlin në Prusi. Atje Guillot do të rritej në oborrin prusian dhe do të fillonte në akademinë ushtarake në moshën njëmbëdhjetë vjeç. 

Lexoni më shumë ...

Kontakt

Paguaj me siguri me

newsletter

Regjistrohuni në buletinin dhe qëndroni të informuar për koleksionet dhe ofertat e reja.Duke vazhduar, ju pranoni deklaratën tonë të privatësisë.