Over David-Coin

David-Coin is de muntenhandel van David van Vugt. Vanaf zijn zevende jaar is David al munten aan het verzamelen. Iets wat begon als een hobby, is nu een florerende munten, penningen- en bankbiljettenverzameling, die beschikbaar is voor de handel en verzamelaars. David heeft jaren op beurzen gestaan en in verschillende muntenwinkels gewerkt. Met deze ruime ervaring in numismatiek is David-Coin dan ook het bedrijf voor al uw vragen over de waarde van uw verzameling en de plek voor aankoop en verkoop van vele soorten munten en bankbiljetten.

“Toen mijn vader vele jaren geleden een doosje met zeer leuke munten kocht bij een veilinghuis was dat de start van de hobby. ‘Ik ga munten verzamelen’, dacht ik. Ik was toen 7 jaar.”  -

David van Vugt

Blog

Willem 1 en zijn muntslag


Anders dan je misschien zou verwachten is koning Willem I niet de eerste koning van Nederland. Dat was Lodewijk Napoleon. Dit jongere broertje van Napoleon Bonaparte werd tot koning van Holland gekroond door de dictator pur sang. Lodewijk Napoleon moest het hart van de Nederlanders nog winnen. Na eeuwen een republiek te zijn geweest werden ze ineens een monarchie.

Lees meer...

De Romeinse tijd en zijn muntslag

Iedereen heeft een eigen beeld van Het Romeinse Rijk. Misschien bij u bekend vanwege de nog steeds bestaande aquaducten, de gladiatoren in de arena, de films over de Romeinen met hun keizers, de wapens en wapenrustingen of misschien de grote handel drijving? Maar waar begon het nou allemaal eigenlijk?

Lees meer...

(Vloer) beleggen met munten?


Dat nam deze liefhebber van oud geld wel heel letterlijk, toen deze verzamelaar hoorde dat het ook mogelijk was om je eigen toiletvloer te beleggen met oude stuivers van de guldentijd.  (Wilt u ook zo’n vloer maken? Lees onderaan de uitgebreide versie hoe u ook een vloer kunt beleggen met munten).

Lees meer...

Contact

Betaal veilig met

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe collecties en aanbiedingen.Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.