Слика на зумирање

Комплетен пакет холандски банкноти од 5 до 1000 Гулден

€ 1270,00
€ 1250,00
Kwaliteit
Убава
Опис

Комплетен пакет холандски банкноти од 5 до 1000 Гулден
Овој сет ги содржи последните 2 серии (Оксанар / Тестатори и Друпстин) Банкноти Гулден издадени за еврото.
Овој сет ги содржи следниве белешки:

-5 гулден 1966 Вондел 1
-5 гулден 1973 Вондел 2
-10 гулден 1968 Франс Халс
-10 Гилдер 1997 Кингшер
-25 гулден 1971 година Совелинк
-25 гулден 1989 Робин
-50 гулден 1982 година сончоглед
-100 гулдени 1970 Де Рутер
-100 Гилдер 1977 Снајп
-100 гулдер 1992 мала бува
-250 Гилдер 1985 Светилник
-1000 гулдени 1972 Спиноза
-1000 гулден 1994 лаптинг

Убав потсетник на хартиените пари од минатото, пред евро-периодот. 
VB фотографија. Ќе го добиете комплетниот сет од 13 оригинални банкноти.

Погледнете ги скеновите за повеќе детали.
За прашања, испратете ни порака.

 

земја
Холандија
Вредност на банкноти
Различни вредности

Блог

Вилем 1 и неговата монета


Спротивно на она што може да очекувате, кралот Вилем I не е првиот крал на Холандија. Тоа беше Луис Наполеон. Овој помлад брат на Наполеон Бонапарта беше крунисан за холандски крал од диктаторот пур пееше. Лодевик Наполеон допрва требаше да го освои срцето на Холанѓаните. Откако беа република со векови, тие одеднаш станаа монархија.

Прочитајте повеќе ...

Римската ера и нејзината кованица

Секој има свој лик за Римската империја. Можеби ви се познати по сè уште постоечките аквадукти, гладијаторите во арената, филмовите за Римјаните со нивните императори, оружјето и оклопите или можеби големата трговија? Но, од каде започна сè?

Прочитајте повеќе ...

(Кат) инвестирање со монети?


Овој lубител на стари пари го сфати тоа буквално, кога овој колекционер слушна дека е можно и да инвестирате сопствен тоалетен под со стари никели од ерата на Гилдер. (Дали исто така би сакале да направите таков под? Прочитајте ја деталната верзија на дното за тоа како можете исто така да инвестирате под со монети).

Прочитајте повеќе ...


Продолжувајќи, вие се согласувате со нашата изјава за приватност.