Понуда на неделата

Омилени производи

NL0euroAmsterdamBeliveitornotvz
Холандија банкнота од 0 евра Риплис Амстердам
€ 4,95
Kwaliteit
Завршни елементи со UNC
Лихтенштајн0 евро
Лихтенштајн 0 евро банкнота Вадуц
€ 4,95
Kwaliteit
Завршни елементи со UNC
NL0euroFeyenoordvz
Холандија банкнота од 0 евра Феенорд
€ 4,95
Kwaliteit
Завршни елементи со UNC
NL0eurovlieland91
Холандија банкнота од 0 евра Vieland
€ 4,95
Kwaliteit
Завршни елементи со UNC
Canadamapleleaf2021vz
Канада 1 унца 2021 Јавор лист
€ 29,95
Kwaliteit
Завршни елементи со UNC
Златни десетки 10x
10x Холандија Златна десет
€ 3112,80
Kwaliteit
Prachtig

Нашиот избор

Блог

Вилем 1 и неговата монета


Спротивно на она што може да очекувате, кралот Вилем I не е првиот крал на Холандија. Тоа беше Луис Наполеон. Овој помлад брат на Наполеон Бонапарта беше крунисан за холандски крал од диктаторот пур пееше. Лодевик Наполеон допрва требаше да го освои срцето на Холанѓаните. Откако беа република со векови, тие одеднаш станаа монархија.

Прочитајте повеќе ...

Римската ера и нејзината кованица

Секој има свој лик за Римската империја. Можеби ви се познати по сè уште постоечките аквадукти, гладијаторите во арената, филмовите за Римјаните со нивните императори, оружјето и оклопите или можеби големата трговија? Но, од каде започна сè?

Прочитајте повеќе ...

(Кат) инвестирање со монети?


Овој lубител на стари пари го сфати тоа буквално, кога овој колекционер слушна дека е можно и да инвестирате сопствен тоалетен под со стари никели од ерата на Гилдер. (Дали исто така би сакале да направите таков под? Прочитајте ја деталната верзија на дното за тоа како можете исто така да инвестирате под со монети).

Прочитајте повеќе ...


Продолжувајќи, вие се согласувате со нашата изјава за приватност.